Cechy a spolky

Ve středověku vznikaly nejrůznější cechy a spolky, společenstva specializující se na určitou dovednost či zaobírající se konkrétní problematikou. Ani naše hrabství není vyjímkou, jakkoliv je obklíčeno magií. Hrabství dominuje několik cechů, ovšem „oficiálně patřit“ lze jen do těch nejzajímavějších, tajných, jako je Cech zlodějů nebo Společenstvo noci. Samozřejmě, že si do karty můžete zapsat třeba členství v cechu koželuhů, ale tam si dějovou linii budete muset vytvářet zcela sami. Tyto cechy také nemají svou herní lokalitu, svůj topic.

CECH MÁGŮ

Ano, existují svobodní mágové, kteří žijí ze dne na den a řídí se pouze svými rozhodnutími, je ale i tzv. Cech mágů, společenství těch, co nechtějí žít volně a být na všechno sami. Cechu mágů velí Arcimág, který pomocí svých lidí vyhledává svobodné mágy, o nichž ví, a dává jim šanci vstoupit do cechu. Je jen na nich, zda nabídku přijmou, nebo odmítnou. Nikdo je nenutí do cechu vstoupit. Vstup do Cechu mágů má své výhody i nevýhody. Hlavní výhodou je zázemí a možnost učit se od ostatních – v sídle cechu je dost postelí a jídla pro všechny a mágové se vzájemně učí nová kouzla a vylepšují tréninkem své schopnosti. Nevýhodou je jistá nesvoboda – při vstupu do Cechu musí mág přísahat doživotní věrnost. Nelze z Cechu úplně odejít, protože kdyby se někdo z opustivších mágů rozhodl Cech zradit, nic mu nezabrání. Proto jsou mágové vázáni magickou přísahou. Když jí poruší, patrně zemřou nebo ztratí svoje schopnosti. Sídlo cechu se nachází přímo v Avalonu, jelikož pod svícnem je největší tma.

CECH ZLODĚJŮ

Opět jako u mágů – po světě pobíhají nezávislí, svobodní zlodějíčci, ale existuje též utajený Cech zlodějů. Tam se však nemůže dostat každý. Vůdce zlodějů, kterému všichni říkají Mistr, si vyhlíží vhodné adepty a těm pak prostřednictvím zkoušky v terénu dává možnost vstoupit do Cechu zlodějů. Zkouška je pokaždé jiná a záleží jen na schopnostech adepta. Vstup do cechu má spoustu výhod a téměř žádné nevýhody. Sice nenabízí stálé zázemí, ale umožňuje zlodějům loupit pod určitou ochranou. Má-li zloděj nějakou cenu a pověst, Mistr ho pomocí svých lidí vytáhne z vězení, chytí-li ho stráže. Zloději se učí sami, nejlepší učitel je život a praxe. Loupit, loupit, loupit. Čím víc toho nakradete, tím lepší hodnost budete v očích Mistrových mít. Cech zlodějů je rafinovaná síť, která má své lidi všude. Nezabývá se jen obíráním lidí na ulicích, ale též kradením cenných artefaktů, ničení plánů stráže a krále, a tak podobně. Dělá prostě to, co se jí hodí. Mistr svým lidem zadává úkoly a podle toho, jak je plní, postupují v hierarchii cechu. Co nakradou si většinou mohou nechat, do pokladnice cechu jednou za měsíc odvádějí zanedbatelnou částku. To proto, aby cech mohl pokrýt případné výdaje. Jestliže splní nějakou těžší misi, jsou patřičně odměněni.

SPOLEČENSTVO NOCI

Nejtajemnější spolek celé země. Jedná se o společenství vrahů, které vede tzv. Naslouchač, který je údajně v kontaktu s bohyní noci, Noctou, a bohem Měsíce, Lunarem. Bohyně noci mu sděluje svá přání, dává tipy na lidi, kteří by měli být zneškodněni pro lepší chod světa, a vybírá vhodné adepty na vstup do Společenstva. Není tedy možné vstoupit do Společenstva jen tak. Navíc, jeho členové se skvěle ukrývají, tudíž není možné žádného zastihnout a požádat jej o přijetí. Nejdřív vás čeká vstupní zkouška a když ji splníte, stanete se členem Společenstva. Jakmile jste však jednou členem, není možno ze Společenstva odejít! Vraždy jsou prováděny v utajení a velmi rafinovaně, takže většinou nehrozí, že by členové Společenstva byli stíháni stráží. Výhodou je vysoká penězní odměna, dobré zázemí a jistá forma úcty a respektu jak mezi členy, tak v běžném životě. Stačí říct, že jste člen Společenstva noci a lidé se strachem udělají, co budete chtít. Každý Společenstvo zná, ale nikdo jej není schopný dostihnout.

~ od tmaonline on 06/05/2012.

Napsat komentář